Svenska (Sverige)
Nice Franska Rivieran Utflykt Antibes

Excursion à Antibes avec l'école Azurlingua

Antibes / Juan-les-Pins

Studera franska i Nice och få möjligheten att upptäcka Franska Rivieran med Azurlingua!

>

De gamla grekiska kolonisatörerna från Fokaia grundar Antipolis i slutet av 400-talet

f.Kr. Antipolis (det grekiska namnet för Antibes) är i händerna på Fokaierna fram till 44 f.Kr. för att sedan övergå i romerskt styre. Staden utvecklas till ett romerskt samhälle med en egen valuta. Tack vare en lång period av fred växer Antipolis och stadens handel blir allt mer omfattande. Vid denna tid byggs ett flertal monument, varav vissa kommer att stå kvar ända till i slutet av 1600-talet: teater, amfiteater, triumfbåge....

I och med romarrikets sönderfall 

och den instabilitet som följer, överges staden. Senare hittar de kristna korstågen hit och år 442 får samhället sin första biskop, Saint Hermentaire. 

>

Staden återföds i slutet av 900- talet 

när Guillaume I av Provence, också känd som " Befriaren" sätter stop för den islamiska utbredningen. Rodoard, Guillaumes bror, övertar området kring Antibes. Livet i staden återgår till att vara så som det en gång var. I början av 1100-talet uppförs två höga torn genom att man återanvänder stenblock från tidigare romerska monument. Stadstornet, som idag är klocktorn, restes först tätt följt av slottstornet. År 1482 blir Provence återigen franskt. Floden Var markerar hädanefter gränsen. Antiboul som blir Antibol och slutligen Antibes, utvecklas till en stark stad vid gränsen. Vid slutet av 1300-talet och under hela 1400-talet kantas staden av sina gamla borgar, fortfarande synliga längs Massena, under denna tid utvecklas gatorna rue Sade och Clemenceau som existerar än idag. År 1524, invaderas Provence av Karl V:s trupper på order från kungahuset Bourbon. Staden raseras på nytt år 1536 då nästan 300 hus förstörs. För att stärka Antibes försvar bestämmer sig Henri II år 1552 för att uppföra ytterligare ett torn på kapellet Saint- Laurent som står på den halvö som skiljer viken Saint Roch och Änglabukten åt. Detta torn, som pryds av en kvinnlig, gravid militär, får namnet Fort Carré. Man reser ett till torn, tornet Saint-Jacques på den plats där Operan Chantier Naval står idag. År 1608, säljer Alexandre de Grimaldi makten över Antibes till Henri IV.
>

Med största diskretion under franska revolutionen, under konsulatet och riket,

påbörjas ett nytt återställande av Antibes, något som blir bekräftat år 1860 efter att Nice återknyts till Frankrike. År 1894 utvecklas staden ytterligare i och med att man börjar demontera den mur som tidigare omgav staden.
>

Cap d'Antibes inhyser de första sommargästerna 


och badorten Juan-les-Pins invigs år 1882. Staden upphör inte att växa efter första världskriget, men förblir mindre stadslik än de andra orterna längs kusten. Kanske är det därför som staden har lyckats behålla sin charm än idag, och denna ort uppskattades mycket av konstnärer såsom Prévert, Audiberti, Greene och Picasso, som alla kom hit för att hitta inspiration bland de gamla stenarna från muren.


Intressanta sevärdheter: Fort Carré - Port de plaisance - Muren - Picassomuséet.

Visste du att ?

Frankrike har flest besökare i världen med mer än 82 miljoner turister

 

Goda anledningar att komma till Azurlingua...


  Kurser för debutanter


  En kvalitetsutmärkelse erkänd av den franska regeringen

  Skräddarsydda priser och erbjudanden som motsvarar dina förväntningar.

  Institutionellt erkännande (samarbete med universitet).

  Franska på 11 nivåer,  Azurlingua erbjuder en pedagogik som anpassar sig efter dig !


  NYHET : Du har möjlighet att betala 2, 3 eller 4 gånger utan avgifter.
Och ännu mer
 
 

ü  11 niveaux de français,  Azurlingua vous propose une pédagogie sur mesure !

image image image

Gå med i vår grupp

 
Sociala medier

Rekommendera oss på Facebook !Gillar du den här sidan ?
Hjälp oss då att göra den populär !


Azurlingua

Vi är medlemmar i
soufflecampus francecsnfla

De litar på oss

examenscenter SELFEE