Svenska (Sverige)
Nice Franska Rivieran Utflykt Saint Paul de Vence

Excursion à St Paul avec l'école Azurlingua

Saint Paul de Vence

Lär dig franska i Nice och få chansen att upptäcka Franska Rivieran med Azurlingua!

>

Omkring 120 före Kristus 

Romarna ser till att lugna de våldsamma ligurerna som bor på Franska Rivieran. Freden infinner sig, och man börjar bygga byar på de gamla betesmarkerna. Saint-Paul är en av dessa. 
>

900-talet

De första bevisen på att "Castrum de Sancto Paulo" existerar, en större by som kommer att bli mer och mer betydelsefull under årens lopp. Förvaltad av Konsulatet blir Saint-Paul en viktig ekonomisk och administrativ apparat. De mäktiga familjerna i Provence bosätter sig här. 
>

1443

Tornet, en kvarleva från 1300-talets slott, skyddar stadshuset och den klocka vars mekanism har fortsatt att se till att klockan slår sedan 1443 ända fram till idag. År 1480 : Saint-Paul, är centrum av Viguerie, är en av de starkaste och viktigaste städerna i det orientaliska Provence.
>

1547

De dåvarande murarna försvinner. François de Mandon de Saint-Rémy omformar helt och hållet det nya försvaret, han skapar spetsiga bastioner och sluttande murar för att avvärja projektiler. Av denna arkitektur skulle Vauban komma att göra att system, 120 år senare.
>

Fram till år 1747

Under de religiösa oroligheter som uppkommit i och med "tronföljdskrigen" är Saint-Paul ett av de starkaste områdena som står på den katolska sidan. Staden måste öppna sina portar för ett stort antal besökare, krigare, plundrare och förstörare. Massakrer, vandalism, nödår i regionen, inget biter på Saint-Paul som står kvar och blir en alltmer betydelsefull stad. 
>

1860

När Nice blir franskt är Saint-Paul inget mer än en övergiven och värdelös bastion, som snart försvinner från kartor och ur uppslagsverk.
I början av seklet : Det enorma trycket som kommer från utvecklingen av turism och konst gör att den gamla spökstaden som slumrat i ett sekel, lockar till sig kända besökare, kungligheter och hängivna konstnärer.
>

År 1904

De enorma ruinerna blir mycket omskrivna, "Det är ett mirakel att murarna fortfarande står", "Aldrig verkar det som att någon går upp för dessa trappor", "Saint-Paul risker att falla samman totalt". Idag är Saint-Paul, med sina 7000 besökare om dagen, en av Europas mest besökta platser. Vad har hänt?
>

Från och med 1945

Stadens popularitet ökar, husen i byn blir återigen bebodda och ruinerna återföds. Från världens alla hörn, oavsett religion, kommer förälskade människor för att leva ut sin passion. Loïs Hutton skapar en liten teater där man ser Europas kungligheter, James Baldwin och Jenny Claget i salongen, Fred Witte målar av gränderna i staden, Jacques Prévert sjunger om att ha sönder ett hårdkokt ägg på bardisken på Réré, "Le Chat noir" är fullbokad. Under åren kommer även Picasso, Braque, Chagall, Dufy, Hartung, Bonnard, Miro, Léger och många andra till Saint-Paul. År 1964 : Då Malraux inviger museet Fondation Maeght, kommer filmvärlden till Saint-Paul : Carné, Kosma, Allegret, Clouzot, Signoret, Montand, Ventura, Géret ..., och sedan hela Hollywood. Hädanefter inkluderar researrangörerna ett besök i Saint-Paul-de-Vence i sina program. Gatorna återfinner sin aktivtitet, husen fylls av skratt och i över 40 skyltfönster finns det konstverk i original från samtida konstnärer. Aktörer med konstnärligt påbrå fyller hela tiden på morgondagens kollektioner. Museet Fondation Maeght är utan konkurrens det mest kända museet med modern konst. Skapat på initiativ av paret Maeght, är och förblir detta museum ett lysande exempel på intelligent partnerskap inom kulturen. 


Intressanta sevärdheter: Den gamla byn- Murarna - Fondation Maeght.

Tips

Gör testet i franska som finns på vår hemsida för att veta vilken nivå du är på innan din ankomst, det hjälper dig att hitta dina styrkor och svagheter och på sätt kan du vid det första lektionstillfället berätta för din lärare vad du vill öva på. 

 

Goda anledningar att komma till Azurlingua...


  Kurser för debutanter


  En kvalitetsutmärkelse erkänd av den franska regeringen

  Skräddarsydda priser och erbjudanden som motsvarar dina förväntningar.

  Institutionellt erkännande (samarbete med universitet).

  Franska på 11 nivåer,  Azurlingua erbjuder en pedagogik som anpassar sig efter dig !


  NYHET : Du har möjlighet att betala 2, 3 eller 4 gånger utan avgifter.
Och ännu mer
 
 

ü  11 niveaux de français,  Azurlingua vous propose une pédagogie sur mesure !

image image image

Gå med i vår grupp

 
Sociala medier

Rekommendera oss på Facebook !Gillar du den här sidan ?
Hjälp oss då att göra den populär !


Azurlingua
 Specialerbjudanden !

Vi är medlemmar i
soufflecampus francecsnfla

De litar på oss

examenscenter SELFEE