Svenska (Sverige)
Nice Franska Rivieran Utflykt Saint Tropez

excursions St Tropez avec l'école Azurlingua

Saint Tropez

Lär dig franska i Nice och få chansen att upptäcka Franska Rivieran med Azurlingua !

>

Under antiken


Var Saint-Tropez befolkat av fenicierna som installerade sig i Marseille. De skapade vattensamlingar längs med Medelhavet för att kunna navigera sig mellan sina olika handelsplatser. Bland dessa hittar man Athénopolis, som man tror var belägen på den plats där staden Saint-Tropez finns idag.
Då staden invaderades av de galliska romarna fick den namnet Heraclea.
>

År 68


den tappre Torpès, föreståndare för huset Nero, blev omvänd av Saint-Paul som han lovade att beskydda. Han bekände öppet sin kristna tro under firandet av Diane i Pisa. Kejsaren torterade och styckade honom. Hans kropp lades i en stockbåt med en tupp och en hund och släpptes iväg på floden Arno, de dåvarande ligurerna bar farkosten mot floden vid Saint-Tropez  och vidare till den punkt där den övergick till Saint-patron.
>

År 1441

Baronen av Grimaud, Jean de Cossa hade en överkammarherre som insåg att regionens svaga punkt var viken vid Saint-Tropez och att man måste skydda den. Han anförtrodde detta åt en italiensk adelsman Raphaël de Garezzio, som fick 21 genoanska familjer som återuppbygger och beskyddar området. En del av skyddsmurarna omringar än idag den gamla staden. I utbyte mot försvar och skydd av staden slapp de betala skatter och andra avgifter.
>
>

År 1672

avskaffades dessa privilegier av Louis XIV då en kunglig garnison installerades vid Palatset, idag utgör detta ett marint museum. 
>

Under 1800-talet

utvecklades de aktiviteter som hade med sjöväsendet att göra; år 1860 tillverkades i Saint- Tropez "Drottningen av Änglar" ett fartyg med tre master på 740 ton som skulle bli marinens paradbåt. Saint-Tropez växte och blomstrade. 
År 1866 uppfördes statyn av Bailli de Suffren vid hamnen. 
År 1913, begravdes Emile Ollivier, en av Napoléon III ministrar, i den grav som konstruerades över havet på klipporna över havet vid Salins, mitt emot sin egendom vid slottet Moutte...
>

Varje år

ger några av de vackraste händelserna i Saint-Tropez historia anledning till magnifika ceremonier, såsom Bravaderna. Bravaden i maj månad är den akt där hela befolkningen samlas för att visa sin respekt för Skyddspatronen och i fira de ärofyllda bravader som armen utförde så de försvarade det moriska landet. Idag är Saint Tropez en mycket livlig stad och fylls av känsisr, utan att ha tappat varken sin charm eller sin personliga prägel som lockar till sig tusentals turister varje år. 


Intressanta sevärdheter:
Den gamla byn- Le musée de l'Annonciade - Stranden Pampelonne

Visste du att ?

220 miljoner pratade franska år 2011 och franska är det det näst mest undervisade språket i världen

 

Goda anledningar att komma till Azurlingua...


  Kurser för debutanter


  En kvalitetsutmärkelse erkänd av den franska regeringen

  Skräddarsydda priser och erbjudanden som motsvarar dina förväntningar.

  Institutionellt erkännande (samarbete med universitet).

  Franska på 11 nivåer,  Azurlingua erbjuder en pedagogik som anpassar sig efter dig !


  NYHET : Du har möjlighet att betala 2, 3 eller 4 gånger utan avgifter.
Och ännu mer
 
 

ü  11 niveaux de français,  Azurlingua vous propose une pédagogie sur mesure !

image image image

Gå med i vår grupp

 
Sociala medier

Rekommendera oss på Facebook !Gillar du den här sidan ?
Hjälp oss då att göra den populär !


Azurlingua
 Specialerbjudanden !

Vi är medlemmar i
soufflecampus francecsnfla

De litar på oss

examenscenter SELFEE